În mijlocul paisajului arid al deșertului din Dubai, există un colț de paradis care sfidează toate așteptările: Dubai Miracle Garden. Acesta este nu doar o grădină, ci un miracol al ingineriei și designului, care aduce laolaltă milioane de flori într-un spectacol de culori și forme.

1. Suprafață și Cifre Impresionante: Dubai Miracle Garden se întinde pe o suprafață de peste 72.000 de metri pătrați, găzduind peste 150 de milioane de plante și flori. Totul, într-o țară unde temperaturile pot depăși frecvent 40 de grade Celsius!

2. Design-ul Grădinii: Miracle Garden nu este o grădină obișnuită. Aici, flori și plante sunt aranjate în forme spectaculoase – de la inimi, stele și arce, până la replici ale unor obiective turistice cunoscute, cum ar fi Burj Khalifa. Unul dintre cele mai impresionante elemente este avionul Airbus A380, cel mai mare avion floral din lume, acoperit în întregime de flori vii.

3. Tehnologia din Spatele Grădinii: Pentru a susține această operă de artă vie în condiții de deșert, s-a folosit o tehnologie avansată de irigare. Sistemul, bazat pe reutilizarea apei, permite economisirea a 75% din cantitatea de apă și energie necesară.

4. Perioada de Vizitare: Datorită temperaturilor ridicate din Dubai, grădina este deschisă doar în perioada noiembrie-aprilie. Fiecare sezon aduce cu sine un nou design și aranjamente florale inedite, motiv pentru care mulți turiști aleg să revină.

5. Alte Atracții: Pe lângă spectacolul floral, Dubai Miracle Garden găzduiește și evenimente live, zone de joacă pentru copii și cafenele unde poți savura o băutură sau o gustare înconjurat de frumusețea florilor.

Dubai Miracle Garden este, fără îndoială, un testament al viziunii și ambiției orașului Dubai. Într-un loc unde natura a fost mai puțin generoasă cu vegetația, omul a creat un colț de rai floral care încântă milioane de vizitatori anual. Dacă ești în căutarea unei experiențe unice și a unei explozii de culoare și creativitate, grădina miraculoasă din Dubai este destinația perfectă.