O călătorie în inima epocii Victoriene: Pensiunea Cameea

În inima munților, ascunsă printre pini și brazi, se află o poartă către o altă epocă. Când o deschizi, sunetul unei melodii victoriene de orgă îți umple urechile, iar privirile sunt magnetizate de splendoarea interioară a Pensiunii Cameea din Bușteni.

O clădire care păstrează eleganța și prestanța vremurilor de altădată, te învăluie într-o atmosferă de vis. Când pășești înăuntru, catifeaua moale și rochiile de tul de odinioară sunt reimaginate în elemente decorative ce par desprinse direct dintr-o poveste cu prințese și baluri somptuoase.

În sala de bal, candelabrele strălucesc, refuzând să lase vreun colț întunecat. Oglinzile, cu rame somptuoase, supra-dimensionate, reflectă fiecare răsărit și apus, lăsându-te cu senzația că poți privi la nesfârșit. Băile, cu accente vintage, au robinete aurite ce par a fi fost forjate de un meșteșugar cu mâini de aur. Tapițeriile, fie că sunt de catifea sau de alte materiale luxoase, te îmbie să te așezi și să simți pe pielea ta răsfățul epocii victoriene.

Din ferestre, muntele își arată măreția, peretele stancos asemănându-se cu o operă de artă ce îți taie răsuflarea. Și când se lasă seara, aplicile ce imită lumânării luminează încăperile cu o strălucire enigmatică, aducând în sufletele oaspeților o liniște rar întâlnită.

În această pensiune, nu ești doar un simplu oaspete. Ești parte dintr-o poveste, un vis. Poți fi prinț sau prințesă, măcar pentru câteva clipe. Iar dacă ești în căutare de magie, de o evadare din rutina zilnică și ai un suflet ce tinde spre exclusivism și eleganță, atunci Pensiunea Cameea este locul unde inima îți va găsi acasă.